Tillbaka
Föregående dag

Nästa dag

Senast uppdaterad: 2007-11-07

Cykelsemester sommaren 2003
Vänersborg - Höglekardalen (Oviksfjällen, Östersund). 
75 mil - 7 (8) dagar.

Dagboken Fredag 20/6 Text med textillustrationer
Fredag
20/6
05:49
Igenmulet svarta moln och regn
  Dagens tripp planerar jag till Persåsens vandrarhem. Blir lagom. Tinga och boka. Fick precis se i STF-boken att de öppnar först i morgon! Typiskt.
Det är midsommarafton idag, det kan ställa till det för en ickefirande turist.
Bara det ena av Östersunds två vandrarhem har öppet; "Jamti". Ringa 08:00-10:00; 063-122060, 150100 + 16:00-20:00. Jag ändrar alltså planen och cyklar till Östersund och därifrån till Höglekardalen på lördag. Köpa ett antal dagstidningar, dels att läsa dels till kängorna. Ca 90 km till Östersund. Fråga om färjetiderna Frösön-Knytta (Mälsta) och från (Sunne)-Norderön och från Norderön-Verkon. Det skulle bli lite genare.
J-a sh-t att det regnar!
Ett alternativ är ju att stanna här en natt till, om det går? Jag velar. Ser ut som jag skulle få mäktig motvind utöver regnandet om jag valde att cykla idag. Problemet, för mig är, vad ska jag göra på Åsarnas vandrarhem en hel dag? Å ena sidan, å andra sidan; om jag väljer att cykla, idag, så är sannolikheten stor att jag blir lika genomblöt som igår. I och för sig inget jätteproblem. Det handlar mer om kängorna, de måste bli torra till fjällvandringarna i nästa vecka. Dessutom ser man inget av naturen när det regnar.
Jag kan ju avvakta, tills i eftermiddag och se om det klarnar upp. Kanske de i receptionen vet?
Så här gör jag, jag väntar här till 08:00 och hör med receptionen om det går bra att stanna en natt till, om inte, då blir det , trots regn.
08:26
Igenmulet svarta moln och regn
  Ska bli igenmulet med svarta moln och regn hela helgen enligt tjejen i receptionen. Utan krångel kan jag stanna kvar på rummet (100 Skr).
Fixade tidningspapper (gamla reklamtidningar) till kängorna. Har hängt upp tältet i torkrummet. Har inte satt på fläkten ännu. Kanske fortfarande folk som sover. Vänta till 10:00-11:00.
Föregående dag

Nästa dag


Kommentarer?: nisse@ngn.nu   Uppdaterad: 2007-11-07