Tillbaka
Föregående dag

Nästa dag

Senast uppdaterad: 2007-11-07

Cykelsemester sommaren 2003
Vänersborg - Höglekardalen (Oviksfjällen, Östersund). 
75 mil - 7 (8) dagar.

Dagboken Torsdag 19/6 Text med textillustrationer
Torsdag
19/6
04:55
Igenmulet svarta moln och regn
  Aldrig kan man vara riktigt glad. Tältet läcker. Troligen har jag sträckt det för dåligt. En blöt pöl i fotändan. Liggunderlag och sovsäck är nu blöta. Rackarns! Nu packar jag.
7:02
Medvind & igenmulet svarta moln
Dst: 4,58 km
  Kallt och blött. På denna bit av 45:an är det 110! Hoppas sannerligen det finns reservdel i Sveg.
11:45
Medvind & igenmulet svarta moln och regn
Dst: 51,21 km
  Sveg. Det blir inte mycket antecknat när det regnar. Baknavet höll till Sveg. Och i Sveg hade de en cykelverkstad! Och en sådan liten låsbricka som jag behövde. Inget behövde jag betala. Ett tack till de två killarna! En av dem hade en syster som bor på Onsjö! Vad hon heter har jag glömt men maken heter Micke Lindström, tror jag? Han känner också Janne på bilskroten.
Köpte en karta på området från Åsarna - Höglekardalen. Hämtade ut pengar på en minuten.
Köpte Coca Cola och bröd.
Nu är jag på "G" igen. Nya hopp. Tänkte på en sak, på väg till Sveg. Alla kalhyggen, förlåt, föryngringsytor eller avverkningar, de påminner mig om köttfärs - en enda sörja. Bild på köttfärsen. Tur att det finns och skapas naturreservat annars skulle profiten, kapitalismen eller marknaden förstöra allt och det för vinstens skull.
14:24
Medvind & igenmulet svarta moln
Dst: 84,67 km
  Bör vara strax innan Ytterhogdal. Hör göken och min tinnitus? Bild på "stenskog", detta tycker jag är häftigt, lite mystiskt.
15:07
Medvind & vita något mörka moln och duggregn
Dst: 93,52 km
  Ytterhogdal.
Ett fik som kallar sig värdshus på skylten? Satt bra med en kopp kaffe och en chokladbulle. 40 km till S Rätansbyn och sedan 20 km till Åsarna och sista delmålet är nått. Måste komma ihåg att ringa vandrarhemmet, tel: 0687-30230.
Då var det klart, de hade öppet nu mitt på dagen. En säng är bokad på vandrarhemmet. Det känns bra.
21:37
Igenmulet svarta moln och regn
Vandrahem
Dst: 154,41 km
  Åsarnas vandrarhem. Jag kom hit ca 19:20. Ringde Mor & far samt hustrun. Duschade. Bokade tvättstugan så jag får mina kläder torktumlade. Klart ca 22:00, tror jag. Har ätit. Hängt sovsäcken på tork och blåst upp lättviktsliggunderlaget så att det också kan torka. Plockade ur alla väskor så att de kan torka de också. Får dock inte upp temperaturen i rummet. Det kanske räcker. Synd att jag inte fick se något av naturen från Sveg till Åsarna. Det ösregnade nästan hela tiden. Mellan S Rätansbyn och Åsarna kunde jag bara titta ned strax framför framhjulet då regnade det nå't hiskeligt. Det mesta är genomvått som inte är inpackat i plast. Mitt regnställ t.ex. var fullständigt plaskeblött, regnet rann rakt igenom. Ska fördriva tiden fram till 22:00 med att läsa lite och sedan hämta de förhoppningsvis torra kläderna. Jag är jättetrött.
Dagsdistansen: 154,41 km. Total distans: 658,9 km. Tid på cykeln: 8:54:15. Medelhastighet: 17,3 km/h.
Mina kängor är genomblöta, det bekymrar mig jättemycket. Har stoppat toapapper i dem. Ska se om det finns någon dagstidning i dagrummet.
Föregående dag

Nästa dag


Kommentarer?: nisse@ngn.nu   Uppdaterad: 2007-11-07